חזית פוטו-וולטאית לייצור חשמל
מבית חברת סמארטקון (אלומיניום קונסטרקשיין)
תחום:
מערכות סולאריות למעטפות מבנים (BIPV)
במה מיוחד?
חברה ישראלית מובילה בתחומה, מוצר חדשני המשתלב בחזית המבנה
שימוש עיקרי:
ייצור אנרגיה מתחדשת
יצרן/יבואן:
ממיר ופאנלים מיצרנים מובילים
מוצר חדשני המשולב במעטפת מבנים, מייצר הכנסה נוספת והחזר השקעה
כיום, מרבית מעטפות מבני משרדים עשויות זכוכית בעיצובים שונים. שטחי החלונות עצמם בתוך המעטפת מצומצמים יחסית, אחוז ניכר ממעטפת המגדל מכוסה בזכוכית אטומה (זיגוג בלבד) ומסתירה אלמנטים אטומים כמו קורות וקירות. מטרת הזכוכית הזו היא בעיקר אדריכלית עיצובית ויצירת רציפות של קיר מסך. החלפת זכוכית זו במערכת BIPV המייצרת חשמל, יכולה לתרום רבות למבנה בכך שהופכת שטח שאינו מנוצל כלל, לכזה המייצר חשמל ותורם הכנסות לבעלי הבניין. בנוסף, ניתן לשלבה במערכות מעטפת חוסכות באנרגיה לטובת ניהול אנרגיה אופטימלי של הבניין. לדוגמא, אם מגדל עזריאלי שרונה היה משולב חזית סולארית המייצרת חשמל, המבנה היה מספק הכנסות של כ- 750,000 ₪ בשנה זאת על אף שתפוקת חזית סולארית אנכית היא כ- 50% מתפוקת תא פוטו-וולטאי הממוקם בזווית אופטימאלית לשמש. פעמים רבות, אם אין מגדלים מצלים סמוכים, מומלץ ליישם חזית סולארית בחזית דרומית, מזרחית ומערבית. חזיתות מזרחיות ומערביות הן בתפוקה ל כ-80 אחוז ביחד לחזית הדרומית.
החזר השקעה צפוי מחזית סולארית (ביחס לחיפוי זכוכית שאינה סולארית או חיפוי אלומיניום סטנדרטי הינה 10 עד 12 שנים.
למידע נוסף אודות חשיבות ותרומת השימוש במערכות סולאריות ו-BIPV, יש לעיין בסקירת SID לתחום "מערכות סולאריות" בקישור כאן.
איך זה עובד?
הודות להדפס בטכנולוגיה ייחודית שפותחה על ידי סמרטקון, ניתן להשיג מראה אדריכלי בכל גוון וצורה דרושים (ניתן ליצור ממש ציורים על חזית המבנה) וגם לאפשר מעבר אור לייצור חשמל. מודולי הזכוכית מיוצרים בכל מידה לפי דרישת הפרויקט (עד מימדים של 2.0 על 4.0 מ') ומכסים את השטחים האטומים של קיר המסך.
מיוצרות מערכות שלמות במפעל המשולבות עם החלונות וציפויים לפי דרישת הפרויקט (דוגמת Low-E לחיסכון באנרגיה ועוד).
למה צריך חזית סולארית?
המוצר בנוי ממספר שכבות זיגוג שבינהן תא פוטו-וולטאי לייצור חשמל. הקמת חזית מגדל המייצרת חשמל, צפויה לתרום להפחתת החותם הסביבתי של המגדל, זאת על ידי תרומה להפחתת צריכת חשמל מתחנות כח הודות לייצור עצמי של אנרגיה נקייה בחזית המבנה. שטח מעטפת הבניין גדול בהרבה משטח הגג התפוס במערכות שונות ואינו פנוי למערכות סולאריות, מכאן, שפוטנציאל הפיכת החזית ליצרנית הוא גדול.
המוצר מאפשר דו שימושיות – כלומר מחליף אלמנט זיגוג או חיפוי שהיה מוצב ונרכש בכל מקרה.
סמארטקון Smartcon מקבוצת אלומיניום קונסטרקשיין Aluminum Construction
קבוצת אלומיניום קונסטרקשיין אשר נוסדה ב-1987 בישראל היא מהמובילות בתחומי המחקר, פיתוח, הנדסה, תכנון, ייצור, התקנה ואחזקה של מעטפות מגדלים.
בבעלות הקבוצה חמישה מפעלים והיא מעסיקה כ- 560 עובדים בכלל תחומי עבודתה החל מפיתוח ומחקר ועד ליייצור, אחזקה ובקרת איכות. אחת מחברות הבת היא סמארטקון (Smartcon) העוסקת בפיתוח חזיתות המזרימות אוויר צח, הצללה, מיזוג, תאורה ועוד, במטרה ליצור סביבות מגורים ועבודה אופטימלית לשוהים במבנה.
הקבוצה מחזיקה במעל ל-50 מערכות מעטפת מתקדמות אשר פותחו במפעליה ובמטרה לשפר את מעטפות המבנים ותפקודן. החברה מחזיקה מעבדות ומקיימת שיתופי פעולה עולמיים לצורך מחקר ופיתוח. אחת ממעבדותיה היא מעבדת ALUMINUM CONSTRUCTION הנחשבת לאחת משלוש המעבדות המובילות בעולם לבדיקת מעטפות מגדלים.
3 תכונות מובילות של המערכת שמצאנו במסגרת תחקיר SID:
מוצר של חברה בעלת ניסיון וידע רב – לקבוצת אלומיניום קונסטרקשיין קיים ידע ומחקר רב שנים המפותח כל העת באמצעות חברות הבת והינה מעורבת במגה פרויקטים בשוק הבנייה, דבר המעניק ניסיון מוכח בפרויקטים מורכבים ומובילים ומאפשר פתרון בעיות ומקרים שונים. כמו כן, בפרויקטים גדולים נדרשים לעיתים לשלב פתרונות שונים מכלל תחומי חזיתות המבנים – דבר המתאפשר בעבודה עם חברה גדולה כמו זו. החברה מספקת מענה לכל השלבים, החל מתכנון, יצור, התקנה, ועד אישור מול חברת החשמל ומתן אחריות.
מוצר חדשני המאפשר דו שימושיות לייצור חשמל וחסכון אנרגטי – עד כה, חזיתות מגדלים וקירות מסך לא נוצלו לייצור חשמל והפקת אנרגייה. ישראל היא מדינה שטופת שמש, חזית דרומית של מגדל, הנבנית בכל מקרה, יכולה להפוך לחזית התורמת הכנסה נוספת למבנה ומספקת חלק מצריכת החשמל שלו.
יכולת ייצור מראש במפעל של רכיבים שלמים בטכנולוגיה מובילה – לחברה קיים מערך טכנולוגי מתקדם מבוסס AI המאפשר לייצר את האלמנט בכל עיצוב וצורה לפי דרישות של כל פרויקט.